Vervoer

vliegtuigWanneer je een reis naar Argentinië wilt maken, moet je vooral niet vergeten hoe groot het land is. Wanneer je heel het land wilt zien, zul je niet alles met een huurauto kunnen doen.

 

Binnenlandse vluchten

In Argentinië gaan veel binnenlandse vluchten. Dit is een erg goede optie wanneer je een lange afstand wilt afleggen. Wanneer je dit van te voren al van plan bent, doe je er verstandig aan de vluchten meteen te boeken, vooraf reserveren is namelijk een stuk voordeliger.

 

Touringcar

In Argentinië heb je ook zeer goede touringcarverbindingen.  Vaak zijn dit slaapbussen die dus ’s nacht rijden. Deze hoef je ook niet van te voren te boeken. Er bestaan drie verschillende klassen, Cama, Semi-Cama en Común. Común zijn standaard bussen zoals wij in Nederland ook kennen zonder luxe. Bij de Semi-Cama kan de ruglening gedeeltelijk naar achter. De Cama is het luxueust, hierbij kan heel de stoel plat en kun je dus heerlijk slapen.

 

Taxi

Ook behoren taxi’s natuurlijk tot de mogelijkheid voor kleinere afstanden. Argentijnse taxi’s werken gewoon met een meter, met een vast starttarief. Hier betaal je dus achteraf.